Kära Kattägare

Hur har din katt det?

Om du har en katt hemma lever den kanske som en blomma på en äng: Du kommer ihåg att behandla och förebygga mot loppor och fästingar, du har tagit ställning till att din katt är kastrerad eller inte, likaså om den är öronmärkt eller chipmärkt (om det är en utekatt). Du kanske också redan har anpassat fodret efter din katts behov, fodret kan ofta hjälpa till med att komma tillrätta med det. Ett kattliv har många aspekter som du som kattägare har ansvar för.

Ett bra liv för din katt är ditt ansvar

Det är en lång rad av många saker som du som kattägare bör ta ställning till- oavsett om du har en tam katt eller 10 vilda katter. Det är ditt ansvar som kattägare att ge dina katter eller din katt de optimala levnadsvillkoren och ramarna för ett värdigt kattliv.

Gör skillnad

Det är dessvärre riktigt många katter i Sverige som inte har ett värdigt och ordentligt liv. Vi önskar därför att Kattens vecka kan bidra till att sätta fokus på ett bättre kattliv för alla katter.

Alla katter behöver kärlek

Kattens vecka fokuserar inte bara på herrelösa och vilda katter. Veckan handlar generellt om kattens välmående och levnadsvillkor, och det är här du som kattägare kan göra en stor skillnad och kanske inte bara för din egen katt. Katter är kärleksfulla varelser som har behov för att bli omhändertagna. De flesta katter vill inte hitta deras mat bland sopor och matrester eller behöva ligga ner på marken och slicka sina sår.

Ta väl hand om din katt

Har du haft katt i många år kan det ha kommit nya rekommendationer och möjligheter som ingen tidigare har berättat för dig.
Vet du till exempel att det är möjligt att försäkra din katt? Är din utekatt en riktig slagskämpe eller har din raskatt allergi som ska behandlas? Då är det ofta mycket billigare att ha en försäkring tecknad vilket du kan höra mer om hos din veterinär.

Känner du till värdet av en hälsokontroll?

En gång om året bör du få din katt kontrollerad hos veterinären. Ofta besöker vi veterinären endast när vår katt blivit sjuk eller är skadad, men att förebygga och att genomföra en årlig hälsokontroll er en otroligt bra sak att prioritera som kattägare- oavsett kattens ålder. Hälsokontroll säkrar att kunnig personal som en veterinär hjälper din katt fortsatt kan leva ett värdigt och bra kattliv.

Boehringer Ingelheim Animal Health | Box 467 | 201 24 Malmö | Data Privacy